Projecten

Van A tot Z. Compleet ontzorgd

Scroll naar beneden

Satellite Trolley

Satellite Trolley

Transportmiddel voor het automatisch verplaatsen van satellieten in en uit een thermische-vacuümkamer

De uitdaging van dit project was om een zelfstandige geautomatiseerde trolley te ontwerpen op basis van wrijving, bestand tegen hoge hefkrachten, nauwkeurige positionering op rails en een intuïtieve interactie tussen mens en machine in een cleanroom-omgeving. Amstel Engineering heeft een turnkey, stand-alone oplossing opgeleverd.

Camera Retractor

Camera Retractor

Een camerasysteem voor in een elektronenmicroscoop

Voor optimaal gebruik van een microscoop worden meerdere camera’s om en om gebruikt. Om dat mogelijk te maken heeft Amstel Engineering samen met Amsterdam Scientific Instruments (ASI) een retractor systeem ontworpen voor de sensoren.

Riemenmachine

Riemenmachine

Machine voor het vergemakkelijken van de productie van duurzame riemen

Amstel Engineering is samen met The Upcycle aan de slag gegaan om het huidige handmatige productieproces in de sociale werkplaats bij Stunt in Delft te verbeteren. Het resultaat zijn nieuwe machines die de werkzaamheden enerzijds leuker maken en vergemakkelijken en anderzijds resulteren in minder afkeur en een verhoogde productie.

Design voor het OV

Design voor het OV

Wij helpen Amsterdam op de rails te houden

Amstel Engineering droeg bij aan een camerasysteem voor de metrobestuurders en leverde nieuwe handleuningen voor in de trams.

Left

Left

Energie opslaan in een vliegwiel

De productie van de veel gebruikte “gewone” lithium ion batterijen is vaak niet duurzaam. Vandaar dat wij van Amstel Engineering in een onderzoeksproject samen met de TU Delft op zoek zijn gegaan naar een mechanisch alternatief.

Rolleermachine

Rolleermachine

High-speed productiemachine voor aluminium dopjes

Amstel Engineering ontwikkelde een machine die ervoor zorgt dat er ribbels en snijranden op flessendoppen komen. Dit gaat op een snelheid van 1200 doppen per minuut.

Mobiele waterzuivering

Mobiele waterzuivering

Laagdrempelige waterzuivering voor onbegaanbaar gebied

Het doel van dit project was om een concept te bedenken waarmee op moeilijk te bereiken gebied door middel van zonne-energie water kon worden gezuiverd.

Zit-sta bureau upgrade

Zit-sta bureau upgrade

Je eigen bureau ombouwen tot een zit-sta bureau

Door alleen een upgrade te doen aan je huidige bureau, hoeft het tafelblad niet vervangen te worden. Dit scheelt een hoop moeite en vervoer. Amstel Engineering kwam met een oplossing om je bureau om te bouwen tot een zit-sta bureau.

Onze opdrachtgevers

Bouwen aan de toekomst met organisaties van de toekomst.

  • NedTrain
  • JBT
  • Eesa
  • JDE
  • ERU

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op met één van onze specialisten

Werken bij Amstel Engineering

Til jij Engineering naar een hoger niveau?