Beroepenvoorlichting op het Huygens Lyceum
Gisterenavond hebben Leon Vissere en Tom van Poppel op het Huygens Lyceum in Eindhoven een voorlichting gegevens over werktuigbouwkunde.
Voor een gerenommeerde klant in vloeibare medische voeding heeft Brabant Engineering een complete productielijn ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. De gevulde producten dienen binnen 4 uur na productie te zijn gesteriliseerd in verband met de houdbaarheid.
De lijn bestaat uit een aantal onafhankelijk werkende modules in een gesloten circuit. De producten worden volcontinu in een loader module in rvs trays geplaatst waarna de gevulde trays in een rvs basket worden geplaatst.
Via een transportsysteem worden de baskets in een autoclaaf geplaatst en in een batch van vijf stuks gesteriliseerd met behulp van heet water. Na het sterilisatieproces worden de baskets uit de autoclaaf getransporteerd naar een unloader module waar de trays uit de baskets worden geladen en de producten uit de trays worden gehaald.
Tussen de loader module en de unloader module is een buffersysteem geplaatst voor het tijdelijk opslaan van trays en baskets zodat beide modules onafhankelijk van elkaar kunnen werken in het geval van een storing ergens in het proces.
In een continu in line transport systeem worden de producten eerst ontdaan van 99,9% restvocht, voorzien van een label en vervolgens in dozen verpakt. Na het wegen en labelen van de gevulde dozen worden de dozen via een transportsysteem aangeboden aan een geautomatiseerde palletizer.
Deze productielijn heeft Brabant Engineering compleet ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd bij de klant. Er is internationaal samengewerkt met leveranciers uit Nederland, België, Italië, Engeland en Duitsland. Het complete projectmanagement was onderdeel van de scope van het project zodat de klant maar één aanspreekpunt had voor het gehele project.