Vacature

Lead Engineer FEM

Heb jij interesse om te komen werken bij Brabant Engineering? Stuur ons je CV of vraag naar meer informatie.
Wat je bij ons kunt verwachten

Als LE FEM bij Brabant Engineering ben je onze expert op analyse gebied.
Daarnaast coach en geef je sturing aan onze FEM engineers op technisch inhoudelijk gebied.
Als LE FEM wordt je bij vanaf het beginstadium betrokken bij de projecten tot en met de oplevering.
Je bent betrokken bij de klantbesprekingen en je draagt de verantwoording voor de technisch invulling en uitwerking ervan. Je werkt hierbij nauw samen met de projectleider aangaande planning, uren en ondersteunt de projectleider op technisch vlak waarvoor jij verantwoordelijk bent.
Je bent een inspirator om het beste resultaat uit je team te krijgen. Je stuurt en coacht je team om het best mogelijke project resultaat te behalen binnen de gestelde voorwaarden
Ook voer je zelf analyses uit om te zoeken naar de beste technische oplossingen voor onze klanten. Je werkt in teamverband maar ook zelfstandig om tot een optimaal concept/design advies te komen, dat aan de gestelde klanteisen voldoet. Je bent nieuwsgierig, leergierig en secuur en levert een belangrijke bijdrage aan innovatieve projecten waarbij je complexe technische vraagstukken oplost.

De afdeling Engineering Analysis is gespecialiseerd in simulaties en analyses met behulp van de nieuwste computertechnieken en de Siemens-software van onze CAE partner Emixa. De groep is kennisdrager inzake ontwerp en/of beoordeling van o.a. lasverbindingen, crash simulaties, plasticiteit, thermische vraagstukken, vermoeiing, boutberekeningen etc. Werkzaamheden vinden plaats voor diverse markten zoals bijvoorbeeld de (speciaal) machinebouw, hightech, semiconductor en voor de voedingsmiddelenindustrie.

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

Zie je die bouwlift tegen dat flatgebouw? Mijn team heeft deze doorberekend zodat de bouwvakkers te allen tijde veilig getransporteerd worden.

Wat je gaat doen
 • Je bent het aanspreekpunt en klankbord voor alle technische vraagstukken en analyses en bent binnen de afdeling FEA een belangrijke spil in de uitvoering van alle FEA projecten.
 • Je coacht, adviseert en begeleidt de FEA engineers in je team bij het uitvoering van analyses en vraagstukken.
 • Je bespreekt je analyse resultaten met de klant en als nodig adviseer je de klant voor verbeteringen van het design op basis van de analyse.
 • Je bent al in een vroeg stadium betrokken bij het project en levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de volledigheid van de klant specificaties. Wederom in nauw contact met de klant.
 • Je vertaalt de wens van de klant in succesvolle analyses met oog voor kwaliteit, kosten, veiligheid en doorlooptijd. Stelt daarbij voorstellen en concepten op en werkt de concepten met je team verder uit.
 • Je voert zelf ook benodigde sterkteberekeningen uit en maakt risicoanalyses voor de machinerichtlijn , CE markering en alle aanverwante normen.
 • Je bent uitdrager van de visie en werkwijze van Brabant Engineering.
 • Je bent voor ca. 70%-75% inhoudelijk met techniek bezig. Je overige tijd ben je betrokken bij offertes, presentaties, coaching en controle van engineers, planningen en voortgangsbesprekingen.
Jouw profiel
 • Je hebt een HBO/WO diploma werktuigbouwkunde, elektromechanica, mechatronica of Automotive en ruime ervaring als Lead Engineer of ca. 5 jaar ervaring als senior engineer op gebied van FEA.
 • Ruime kennis en ervaring met FEM software, bij voorkeur Siemens Simcenter (of vergelijkbaar).
 • Je bent vaardig met een van de CAD systemen NX, CREO, Solid Edge, Solid Works of Inventor.
 • Je bent analytisch, oordeelvormend en besluitvaardig.
 • Je durft de technische eindverantwoordelijkheid te dragen van de door FEA engineers opgeleverde analyses.
 • Je kent de balans tussen zelfstandig zijn en in teamverband werken als geen ander.
 • Je bent communicatief vaardig in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Leidinggeven zit in je bloed.

Direct solliciteren

Heb jij interesse om te komen werken bij Brabant Engineering? Of heb je vragen over deze vacature?

Over Brabant Engineering

Engineers met passie voor techniek

Werken bij Brabant Engineering is bouwen op decennia ervaring in onder andere mechanical engineering. Met acht werkmaatschappijen, gevestigd op negen locaties in Nederland en België, bieden we het complete scala aan technische dienstverlening. Als groep kunnen de ingenieursbureaus van Neitraco klanten daardoor ondersteunen bij elke technische uitdaging.

Werken aan slimme engineering.

Werken bij Brabant Engineering betekent werken aan continue groei en ontwikkeling, zowel voor jezelf als voor de techniek. Van onderzoek tot ontwerp naar toepassing: wij zoeken exact jouw analytisch vermogen, inhoudelijke focus en praktisch inzicht. Excelleer jij als Junior Mechanical Engineer? Ben je gericht op continue verbetering en de beste technische oplossing? Door onze focus op uitdagende projecten en feilloze techniek is ‘the sky the limit’. Werken bij Brabant is engineering. Next Level.

Onze opdrachtgevers

Bouwen aan de toekomst met organisaties van de toekomst