Vacature

Senior Mechanical Engineer

Heb jij interesse om te komen werken bij Brabant Engineering? Stuur ons je CV of vraag naar meer informatie.

Wat je bij ons kunt verwachten

Wij zijn op zoek naar een Nederlands sprekende senior engineer mechanical engineering. Kom jij ons team versterken?

Brabant Engineering werkt voor haar klanten aan oplossingen die ertoe bijdragen dat productie (verder) geautomatiseerd kan worden en bedenkt machines om een product te kunnen maken. Ook de tooling die noodzakelijk is voor de afstelling, installatie en service van machines en modules wordt door ons bedacht en gemaakt. Wij hebben ruimte voor een senior mechanical engineer ter uitbreiding van het team.

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

Ik werk mee aan de ontwikkeling van machines die er bijvoorbeeld voor zorgen dat producten snel, slim en waar nodig in grote aantallen geautomatiseerd gemaakt en verpakt kunnen worden.

Wat je gaat doen
 • Je bent binnen de afdeling engineering de rechterhand van de lead engineer. Je bent het aanspreekpunt en klankbord voor de engineers in het projectteam.
 • Je maakt concepten i.s.m. de lead engineer en voert technische analyses en berekeningen uit en werkt de concepten met je team verder uit. Je rapporteert aan de lead engineer.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het TPD.
 • Je voert soms zelfstandig berekeningen uit.
 • Je controleert het opgeleverde werk van de (junior)engineers
 • Je inspireert, coacht, adviseert en begeleidt de engineers in je team bij het oplossen van technisch inhoudelijke vraagstukken.
 • Je bent uitdrager van de visie en werkwijze van Brabant Engineering.
 • Je bent voor ca. 90% inhoudelijk met techniek bezig. Je overige tijd ben je in overleg met je team, de lead engineer en projectleider.
Jouw profiel
 • Je bent vaardig met een van de CAD systemen NX, CREO, Solid Edge, Solid Works of Inventor.
 • Je hebt minimaal een HBO diploma werktuigbouwkunde, elektromechanica, mechatronica of automotive en minimaal 7 jaar ervaring als mechanical engineer bij een vergelijkbare organisatie.
 • Je bent communicatief vaardig in de Nederlandse- en Engelse taal.

Direct solliciteren

Heb jij interesse om te komen werken bij Brabant Engineering? Of heb je vragen over deze vacature?

Over Brabant Engineering

Engineers met passie voor techniek

Werken bij Brabant Engineering is bouwen op decennia ervaring in onder andere mechanical engineering. Met acht werkmaatschappijen, gevestigd op negen locaties in Nederland en België, bieden we het complete scala aan technische dienstverlening. Als groep kunnen de ingenieursbureaus van Neitraco klanten daardoor ondersteunen bij elke technische uitdaging.

Werken aan slimme engineering.

Werken bij Brabant Engineering betekent werken aan continue groei en ontwikkeling, zowel voor jezelf als voor de techniek. Van onderzoek tot ontwerp naar toepassing: wij zoeken exact jouw analytisch vermogen, inhoudelijke focus en praktisch inzicht. Excelleer jij als Junior Mechanical Engineer? Ben je gericht op continue verbetering en de beste technische oplossing? Door onze focus op uitdagende projecten en feilloze techniek is ‘the sky the limit’. Werken bij Brabant is engineering. Next Level.

Onze opdrachtgevers

Bouwen aan de toekomst met organisaties van de toekomst