Expertises

Waar onze engineers in gespecialiseerd zijn.

Engineering

Door onze multidisciplinaire expertises en jarenlange ervaring zijn wij in staat om het volledige engineeringsproces in-house uit te voeren. Van ontwerp tot realisatie. Maar wij zenden onze engineers ook uit om op locatie van de klant te werken.

Meten

Famag beschikt over een geconditioneerde meetkamer en een draagbare 3D lasertracker. Hiermee voorzien wij in grondige controle en nauwkeurige meetrapportage van werkstukken. Kwaliteit staat bij ons voorop. Zowel bij ons, als op locatie van de klant.

Prototyping

Het vervaardigen van een technisch prototype is een belangrijke fase in de ontwikkeling van een systeem of product. Hierdoor kan de werking en uitvoering van producten worden getest. Deze testen brengen de specificaties van het uiteindelijke product in kaart. Zo worden aandachtspunten aangepakt en kan de productie nog nauwkeuriger worden voorbereid.

Toelevering & bewerking van onderdelen

Klantspecifiek, van enkelstuks tot middelgrote series. Een modern machinepark stelt ons in staat om onderdelen te fabriceren en te bewerken. Van draaien en frezen tot lassen en zagen. Met onze meetbank en lasertracker garanderen we kwaliteit. Efficiënte realisatie.

Tooling

We ontwerpen en vervaardigen gereedschap. Dit gereedschap kan meerdere doelen dienen. Het kan gaan om gereedschappen voor het vormen van delen middels vacuümvormen of composieten. Maar het kan ook gaan om grote opspanmallen voor toepassing op het gebied van automotive of aerospace. Deze worden gebruikt in geautomatiseerde robot cells of handmatige assemblage.