Over Ons

Een ingenieursbureau met meer dan 50 jaar geschiedenis.

Scroll naar beneden

Wij zijn engineers

Mensen met passie voor techniek.

Werken met ingenieursbureau’s van de Neitraco Groep is bouwen op decennia ervaring in werktuigbouwkunde, geodesie, civiele techniek en bouwkunde. De ingenieursbureau’s van Neitraco ondersteunen haar klanten bij iedere technische uitdaging, zowel op projectbasis als via detachering.

1961

Het begin van een lange geschiedenis.

Het is 1961. De outsourcing van engineering vraagstukken is nog niet de standaard. Organisaties richten vakscholen op om deze engineering vraagstukken in house op te kunnen pakken. Dit neemt een risico met zich mee omdat engineering niet de core business is van deze organisaties. Neitraco speelt hier op in met de oprichting van haar ingenieursbureau. Het is een schot in de roos. Al snel staat de ruimte vol met ingenieurs achter de technische tekentafel.

1971

Van tekening naar fabricatie. Een ijzersterke combinatie.

Het is het begin van de totaalontzorging. In 1971 wordt de Famag Machinefabriek opgericht. Waar Neitraco Engineering technische vraagstukken oppakt, kan de Famag Machinefabriek de fabricage verzorgen. Ook anno 2016 een bijzondere en efficiënte combinatie.

1979

De Neitraco Groep

De wereld is klaar voor deze aanpak. De Neitraco Groep is een feit. Met passie voor techniek en gevoel voor ondernemerschap wordt de Neitraco Groep naar een hoger niveau getild. Nieuwe ondernemingen worden opgericht, bestaande ondernemingen worden overgenomen. Brabant Engineering, Cematec Engineering, Amstel Engineering en Neitraco Induflex zijn de nieuwe dochterondernemingen. De familie blijft groeien en het gezin blijft hecht. Een echt familiebedrijf.

1996

Het begin van een internationaal ingenieursbureau

De Nederlandse markt wordt te klein. De internationale ambities zijn groot. Met de dochteronderneming ToMach Engineering zet de Neitraco Groep in 1996 haar eerste stappen over de grens. Met ToMach Engineering als brug tussen Nederland en België verbreedt de focus en vergroot de expertise.