Industrial automation

Van idee tot implementatie

Automatisering en robotisering voor organisaties met een lange termijn visie.

Doorvoeren en ontwikkelen van automatisering en robotisering in een productieproces is een kostbare investering, maar de voordelen kunnen goed uitgevoerd aanzienlijke winsten in tijd en productieproces opleveren.

Binnen de automatisering en robotisering streeft Neitraco Groep naar mogelijkheden waarbij we rekening houden met het hoogst mogelijke rendement voor onze klant.

Het leveren van engineerings oplossingen waardoor onze klanten niet alleen in het heden, maar ook in de toekomst maximaal kunnen blijven ontwikkelen, dat is waar het ons om gaat.

Proces analyse

Neitraco Groep gelooft in het ontzorgen en ondersteunen van onze klanten door expertise en specialistische kennis op de juiste positie te plaatsen, of het nu gaat om werknemers binnen de organisatie of een schakel in een specifiek productieproces.

Wij analyseren processen en bieden advies in waar de winst te behalen valt.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat arbeid wordt overgenomen van een medewerker, die juist door deze oplossing op een andere positie binnen uw organisatie ter werk gesteld kan worden en daardoor de productiviteit kan verhogen van medewerker alsmede van het totale proces.

Bent u benieuwd wat onze oplossingen voor uw organisatie kunnen betekenen in groei op de lange termijn? Neem contact op met ons. Wij komen graag langs voor een kennismaking en een inventarisatie.

Robotics implementation

Het gebruik van simulaties zijn van essentieel belang wanneer er gekozen wordt voor een gerobotiseerde oplossing.

Naast de beeldvorming voor u als klant kan de simulatie verschillende doeleinden hebben; Van onderzoek naar de fysieke mogelijkheden in ruimtelijk opzicht bij het plaatsen van systemen tot het bepalen van de maximale versnellingen die optreden tijdens het doorlopen van een volledig geautomatiseerde beweging. De cyclustijd, de periode waarin een volledige geautomatiseerde beweging zich voltrekt, is een essentiele factor voor het bepalen van de meest succesvolle robotic oplossing.

Het behalen van de gevraagde cyclustijd gaat gepaard met optimalisatie van de lay-out en de benodigde bewegingen van de robot. Deze studie wordt altijd afgerond met een collision detection; een testfase om er zeker van te zijn dat de robot niet ongewenst tegen obstakels aan zal komen en er voor de operators altijd een veilige situatie gecreëerd wordt waarin zij werkzaam zijn.

PLC Programming

Het hart van veel automatiseringsprojecten is uitgerust met een Programmable Logic Controller (PLC). Dit kleine apparaat is te vergelijken met een computer die samen met de software verantwoordelijke is voor het aansturen van de automatisering. De aantal benodigde aan te sturen componenten en de benodigde rekenkracht hiervoor spelen een belangrijke rol in de componentkeuze van de PLC. In deze keuze wordt altijd gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk systeem. Veel winst in efficientie valt onder andere te behalen door gebruik te maken van de nieuwste communicatiemodules in combinatie met veldbussen op ethernet. De engineers van Neitraco Groep hebben specialistische ervaring met het programmeren van verschillende merken PLC’s (waaronder Siemens & Jitter) waardoor wij u kunnen voorzien van ondersteuning (uitbreiding) in reeds gerealiseerde projecten alsmede het opzetten van nieuwe automatiseringsprojecten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op met een van onze specialisten in industrial automation.

Mechanical engineering

Elk proces of systeem dat een bewegend deel heeft, behoort tot mechanical engineering; oftewel werktuigbouwkundige engineering. Van een schakelaar of kleine sensor tot een satelliet of complete productielijn. Mechanical engineering is de spil in alle sectoren waarin wij werkzaam zijn. De mechanical engineer is hiermee de essentiële schakel in het ontwerpen, analyseren, testen, vervaardigen, besturen en onderhouden van mechanische systemen. Neitraco Groep beschikt over de meest specialistische mechanical engineers die zorgen voor de meest fantastische en innovatieve maatoplossingen.

Vision systems

Waar in het verleden de een leidende schakel was in het productieproces, is tegenwoordig het toepassen van robotica een effectieve oplossing voor het uitvoeren van repeterende handelingen. Echter blijft het in veel gevallen van grote waarde om ieder product afzonderlijk te beoordelen of aan de hand van de vorm verschillende handelingen uit te voeren. Een zintuigelijke eigenschap waar tot voor kort de mens niet uit weg te denken was.

Visions systems bieden een oplossing in de vraag naar deze eigenschappen in het productieproces. Door gebruik te maken van een camera systeem op de robot, ook wel vision genoemd worden zintuigelijke percepties aan geautomatiseerde processen toegevoegd. Door monteren van een camera op de kop van de robot kan vision op meerdere posities worden toegepast. Door een vast punt te gebruiken blijft de robot parallel aan deze handelingen in staat om andere taken uit te voeren. Hierdoor kan er tijdwinst in de cyclus behaald worden.

Een belangrijk punt binnen de vision is het gebruik van de juiste verlichting. Een stabiele lichtomgeving is hierbij van belang. Deze kan indien nodig ook gecreëerd worden met behulp van afschermingen en lichtbakken om te garanderen dat de vision optimaal zal werken. Belichting is key wanneer het gaat om het behalen van maximaal rendement uit toepassing van vision systems. Een stabiele lichtomgeving is hierbij essentieel. Een goede setup van afschermingen en lichtbakken garandeert dat vision systems optimaal functioneren.

Besturingskasten

Alle aansturingscomponenten worden samengevoegd in de besturingskast. Deze kast is in veel gevallen voorzien van de PLC, voeding, motorcontrollers, klemmenstroken en ventilatie. Neitraco Engineering is in staat om u te voorzien van het juiste ontwerp van de besturingskast volgens de geldende normen en veiligheidseisen. Een goede en duidelijke inrichting van de besturingskast is tevens van essentieel belang voor het goed laten functioneren van gepland onderhoud.

Onderhoud en Service

Neitraco Engineering is in staat om de wensen van onze klanten te vertalen  naar een werkelijk product. Onze engineers ontwerpen een product dat perfect aansluit binnen het proces waar onze klanten zich in bevinden. Van het ontwerp tot het opleveren van het product zijn wij betrokken. Alleen wanneer het product werkt zoals het van te voren is bedacht en tevens goedgekeurd door opdrachtgever en onze engineer zal het opgeleverd worden. Ook bieden wij onderhoud en service aan de geleverde producten. Mocht er een storing of een defect zijn in de machine dan staan wij klaar om deze te verhelpen, zodat het proces niet stil, of beperkt stil komt te liggen bij de eindgebruiker. We nemen pas afscheid als alles weer optimaal functioneert en zullen de monteur op locatie ook duidelijk uitleggen wat we gedaan hebben, dit voor de kennisoverdracht.

Safety systems

Alle machines van Neitraco Engineering worden ontworpen met de veiligheid van de werknemer voorop. De machines zijn goed afgeschermd en zullen uitvallen wanneer er zich een gevaarlijke situatie voordoet. Denk hierbij aan het openen van de afscherming wanneer de machine in bedrijf is of wanneer iemand de veiligheidskooi binnenloopt zonder hiervoor toegang af te vragen bij de machine. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de speciale safety relais die buiten de PLC om gaan. Op deze manier wordt er gegarandeerd dat de machine zeer snel uitschakelt waardoor de grootte van de machine beperkt kan worden.

CE norming

Neitraco Engineering is in staat om haar projecten en machines volgens de CE normen te ontwerpen. Dit is belangrijk om een veilige werkomgeving te creëren voor uw werknemers. Denk hierbij aan machineveiligheid van inloopbeveiligingen tot het voorkomen van beknellingsgevaren in de machine. Daarnaast voorziet Neitraco Engineering haar machines van duidelijke gebruikershandleidingen in de taal van de gebruiker om eventuele gevaarlijke situaties tijdens gebruik of onderhoud te voorkomen.

Onze opdrachtgevers

Bouwen aan de toekomst met organisaties van de toekomst.

  • Cleantron
  • PAL-V
  • Voestalpine
  • MHS
  • ASML

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem contact op met één van onze specialisten

Werken bij Neitraco Engineering

Til jij Engineering naar een hoger niveau?