Projecten

Van A tot Z. Compleet ontzorgd

Scroll naar beneden

Cobot welding

Cobot welding

Universal Robots en Binzel lastechnologie

Vanuit onze eigen FAMAG Machinefabriek hebben we al de nodige kennis op het vlak van het lassen. Voor Neitraco Engineering was het dan ook een logische stap om juist dit proces te gaan automatiseren. We hebben hiervoor onderzoek gedaan naar de robot die hiervoor het meest geschikt is. De Universal Robot E-Series is daarbij als beste optie naar voren gekomen. De programmering van de robot is gebruiksvriendelijk daarnaast is het een collaboratieve robot (Cobot).

Drentea Future Office

Drentea Future Office

Drentea Future Office

Drentea is producent van moderne kantoormeubelen. Zij vroegen het engineeringsbureau van Neitraco om hen te helpen de laatste schakel te realiseren naar een volledig onbemand productieproces. Ons engineeringsbureau ontwikkelde een groot 6-assig portaal robot (gantry) die direct achter een WEMO kantmachine is geplaatst, welke de stalen panelen voor archiefkasten en ladeblokken produceert. Met de implementatie van het geautomatiseerd pelletiseren is de productie volledig geautomatiseerd en kan er 24/7 onbemand geproduceerd worden.

Oxipack – Canon leak detection

Oxipack – Canon leak detection

Machine t.b.v. de detectie van lekkages in professionele inktcontainers

Oxipack is gespecialiseerd op het vlak van lekdetectie. Zij vroegen Neitraco Engineering voor de ontwikkeling van een machine om lekkages te kunnen detecteren in professionele inktcontainers. Het gehele controleproces volledig geautomatiseerd. Dit heeft geresulteerd in een compleet traject van ontwikkeling, bouw en implementatie van een unieke machine. De te testen containers worden geproduceerd bij Canon Production Printing (voorheen Océ) te Venlo. Deze containers bevatten verschillende soorten inkt en worden op verschillende lijnen afgevuld.

Aerospace engineering

Aerospace engineering

Innovatieve tooling voor de productie van vliegtuigonderdelen.

Het huidige productieproces van een staartstuk moet worden opgedeeld in subprocessen. Van serie naar parallel. De opdracht: vervang de bestaande mal voor het staartstuk door een aantal high-tech submallen.

Geautomatiseerd Productieproces

Geautomatiseerd Productieproces

De engineering van een volledig onbemand intern transport.

De voeding kwam eerst uit flesjes, maar wordt vervangen door een niet-vormvaste verpakking. Deze omschakeling vereist innovatieve engineering die rekening houdt met de precisie die de zorg voor premature baby's vereist.