Vacature

Lead Mechanical Engineer

Heb jij interesse om te komen werken bij Neitraco Engineering? Stuur ons je CV of vraag naar meer informatie.

Wat je bij ons kunt verwachten

Als Lead Engineer ben jij een belangrijke schakel tussen probleem en oplossing. Je maakt innovatie realiteit. Jij tilt engineering naar een hoger niveau.

Wat je tegen je vrienden zegt dat je doet

Ik zorg er voor dat er niet slechts één van alles is in de wereld. Ik maak het mogelijk dat onze machines er voor zorgen dat onze opdrachtgevers producten kunnen maken die voor velen te verkrijgen zijn. Je kunt hierbij denken aan de computerchips in je mobiel, het broodje van de bakker, het portie van je auto of de bos bloemen die je voor je geliefde koopt. Onze technische oplossingen worden vertaald van prototype naar een seriematig productie oplossing.

Wat je gaat doen
 • Je bepaalt en draagt de verantwoordelijkheid voor conceptkeuzes.
 • Je zet concept ideeën op hoofdlijnen op.
 • Je zet constructies op vanuit een concept met oog voor kwaliteit, kosten, maakbaarheid, veiligheid en doorlooptijd.
 • Je bent verantwoordelijk voor de technische kwaliteit en volledigheid van functionele specificaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor input t.b.v. de samenstelling van het projectteam.
 • Je bent verantwoordelijk voor de technische aspecten van risico inventarisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor projectgebonden inkoop.
 • Je maakt en controleert technische berekeningen.
Jouw profiel
 • Je kent de balans tussen zelfstandig zijn en in teamverband werken als geen ander.
 • Leidinggeven zit in je bloed.
 • Stress? Nee, kom maar op, jij houdt het hoofd koel.
 • Het is een cliché maar waar: klant is koning. Jij snapt dat.
 • Je neemt geen blad voor je mond. Wij houden van mensen die zeggen waar het op staat.
 • Het gaat jou om het resultaat.
 • Je hebt een afgeronde HBO /Tu studie werktuigbouwkunde (of een gelijkwaardige studie) en minimaal 5 jaar relevante ervaring.

Direct solliciteren

Heb jij interesse om te komen werken bij Neitraco Engineering? Of heb je vragen over deze vacature?

Over Neitraco Engineering

Engineers met passie voor techniek

Neitraco Engineering onderdeel van de Neitraco Groep. Met circa 300 medewerker verspreid over 6 locaties in België en Nederland is de Neitraco Groep al ruim 65 jaar een vooraanstaand ingenieursbureau. In combinatie met onze eigen machinefabriek Famag zijn we in staat om turn-key projecten uit te voeren van ideegeneratie tot levering en onderhoud van de applicatie of complete machines. Ook is het mogelijk om een opdrachtgever te ondersteunen middels detachering van een technisch professional op locatie. Als familiebedrijf heeft Neitraco een hechte bedrijfscultuur met veel aandacht voor de ontwikkeling van de medewerker. Door interne kennisoverdracht, externe cursussen en het bieden van alle noodzakelijke tools zijn onze technisch specialisten in staat om optimaal te presteren. Zo is men in staat om telkens weer innovatieve en toonaangevende projecten bij opdrachtgevers te realiseren. Binnen de Neitraco Groep is Neitraco Engineering de partij die zich focust op Machinebouw en Industrial Automation. Dit betekent een combinatie van mechanical engineering, hard- en software ontwikkeling.

Werken aan slimme engineering.

Werken bij Neitraco betekent werken aan continue groei en ontwikkeling, zowel voor jezelf als voor de techniek. Van onderzoek tot ontwerp naar toepassing: wij zoeken exact jouw analytisch vermogen, inhoudelijke focus en praktisch inzicht. Excelleer jij als Senior Mechanical Engineer? Ben je gericht op continue verbetering en de beste technische oplossing? Door onze focus op uitdagende projecten en feilloze techniek is de sky de limit. Werken bij Neitraco is engineering. Next level.

Onze opdrachtgevers

Bouwen aan de toekomst met organisaties van de toekomst